Ovocný koláč


Ovocný koláč


Tento koláč jsem vyrobila tak nějak z nouze, když jsem neměla tvaroh na jiný recepty. Dala jsem myšlenky dohromady a vyšel mi tento boží koláč. Je to velmi jednoduché.

Těsto:

150g hladké mouky
80g másla
25ml vody
špetka soli
50g cukru

Krém:

1 vanilkový pudink
350ml mléka
2 lžíce cukru
140g másla
1 vanilový cukr
1 lžíce mouč. cukru

 Ovoce:

1 plechovka broskví nebo jiné čerstvé ovoce (jahody)
1 balíček čiré želatiny v prášku


Postup:


  • Všechny věci na těsto smícháme dohromady až z toho vznikne tuhé nelepivé těsto, které vložíme na cca 20 minut do lednice. Těsto vložte do koláčové formy (já použila formu o průměru 21), propíchejte vidličkou a dejte péct na 180 stupňů cca 15 minut. (TIP položte na těsto papír na pečení a na něj vložte fazole -> korpus se vám nenafoukne). Během pečení hlídejte aby se těsto nenafouklo, popř: propíchněte vidličkou, ale pokud použijete fazole máme vystaráno. POZOR!!! každá trouba peče jinak.
  • Na krém si musíme uvařit pudink. Mléko si dáme do kastrůlku a část si odebereme na rozmíchání pudinku. Do mléka v kastrůlku přidáme 2 lžíce cukru a čekáme až mléko začne vřít. Mezitím si v odebraném mléce rozmícháme pudinkový prášek, který nalijeme do mléka. Pořád mícháme až do té doby než pudink zhoustne. Dáme vychladit trvá to cca 1- 1,5 hodiny. Změklé máslo si s vanilkový cukrem a moučkovým cukrem vyšleháme do pěny. Za stálého míchání přidáváme po částech vychladlý pudink. Krém vložíme na upečený korpus.
  • Broskve si nakrájíme na tenké plátky, které vyskládáme na koláč. Želatinu si připravíme podle návodu na zadní straně obalu, ale místo vody použijte vodu z broskví. Hotovou želatinou polijte koláč a vložte o do lednice vychladnout. DOBROU CHUŤ😋😋😋




Komentáře